Terug

 • Gratis Verzending vanaf €20(Brievenbus),€40(Pakket),€60(EU)
 • Veilig en makkelijk betalen
 • Achteraf betalen

Vape4All Garantie & Klachten

Garantie

Algemeen
Conform de TPD-wetgeving vallen alle producten op onze website onder de tabakswet. Dit houdt in dat u volgens de wet geen garantie op uw producten krijgt. Voor de meeste producten geldt een DOA (death on arrival) regeling, dit houdt in dat producten die bij levering een defect laten zien omgeruild kunnen worden. Er zijn enkele uitzonderingen voor garantie, Hieronder is op deze pagina beschreven wat u qua garantie mag verwachten. Op alle producten heeft u een zichttermijn van 14 dagen. Dit wilt zeggen dat alle producten (e-liquids vallen buiten deze regel) die u bij ons besteld binnen 14 dagen ongeopend retour mag sturen zonder enige reden.

Service is bij Vape4All de hoogste prioriteit. Als uw product defect is kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze shop. Wij kunnen dan kijken wat er precies met uw product aan de hand is en of we dit voor u op kunnen lossen. Bij de aanschaf van een apparaat is het raadzaam om uw factuur te bewaren, mocht uw apparaat onverhoopt defect zijn kunt u deze meenemen naar de shop of Retourneren.

Op uiterlijke beschadigingen van uw apparaat na gebruik, of gebruikerssporen kunnen wij u helaas geen garantie bieden. Hieronder valt beschadiging aan de lak, beschadiging van de schroefdraden, beschadiging aan magnetische sluitingen, beschadiging van o-ringen enz. Natuurlijk kunt u in dit geval contact met ons opnemen, zodat wij kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Coils en wire
Coils zijn een verbruiksproduct. Hiervoor geldt een DOA-garantie. U dient uw coil afhankelijk van uw gebruik en soort tankje regelmatig te vervangen. Ook voor pre build coils en wire geldt een DOA-garantie. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Startkits
Voor startkits met een ingebouwde batterij geldt een garantieperiode van 3 maanden op de batterij, mits u de factuur kunt overleggen. Voor startkits met een losse batterij geldt een DOA-garantie. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Clearomizers/RTA/RDA
Voor clearomizers/RTA/RDA geldt een DOA-garantie. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Mods
Voor mods geldt een DOA-garantie. Er zijn echter in deze categorie wel uitzonderingen, afhankelijk van het merk en model. Op de Chip van uw mod krijgt u van ons standaard 3 maanden garantie. Bij een mod met een DNA-chip krijgt u 12 maanden garantie op de chip, mits u de factuur kunt overleggen. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Batterijen
Voor ingebouwde batterijen geldt een garantieperiode van 3 maanden. Voor losse 18650 en 26650 batterijen geldt een DOA-garantie. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen, en zullen wij deze kosteloos vervangen.

Laders
Voor laders voor 18650/26650 batterijen geldt afhankelijk van het merk en model een garantieperiode van 3 maanden, mits u de factuur en garantiebewijs uit de verpakking kunt overleggen. Voor USB-kabels en wandstekkers geldt een DOA-garantie. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Accessoires
Voor alle accessoires geldt een DOA-garantie. Hieronder vallen hoesjes, driptips, coil tools, batterij sleeves of cases, opbergmiddelen, standaards, enz. Mocht u bij ontvangst zien dat uw product een defect vertoont kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

E-Liquids
In verband met hygiëne en houdbaarheidslimiet kunnen wij geen E-liquids die geopend/ongeopend zijn terugnemen.

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@vape4all.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Vape4All legt uit!

1.1 Welke nicotine gehalte moet ik kiezen?

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak.

Indien je op dit moment nog rookt en overweegt over te stappen naar elektrisch roken, kun je er voor kiezen om te beginnen met e-liquids die nicotine bevatten. Zo wordt in de nicotinebehoefte voorzien en is de overstap het meest succesvol.

Je kunt bij Vape4All uit enorm veel verschillende elektrische sigaretten kiezen. Er is werkelijk voor iedere gebruiker wel een geschikt product. Zo divers als de apparatuur zelf is, zo divers zijn ook de e-liquids en nicotine gehaltes. In dit artikel gaan wij bespreken welk nicotinegehalte past bij welke elektrische sigaret en gebruiker.


Welk nicotine gehalte?

Voor onze e-liquids geldt dat de minimale hoeveelheid nicotine 0mg. is (nul milligram/nicotine-vrij) en de maximale hoeveel 18mg. In het overzicht hieronder kun je lezen wat de eigenschappen van elk van deze nicotinegehaltes zijn.   

0mg nicotine 0 mg nicotine

 • De ideale overstap van 3 mg naar 0 mg nicotine indien je geen nicotine meer wil gebruiken. 
 • Voor de dampers die alleen de smaak van e-liquids willen ervaren. Nicotine beïnvloed namelijk de smaak van e-liquid.
 • 0mg. nicotine zal een stoppende roker niet voorzien van zijn/haar nicotinebehoefte.
 • 0mg. nicotine geeft zo goed als geen keelprikkeling (throat hit) tijdens het inhaleren.


3mg nicotine3 mg nicotine:

 • Voor de dampers die smaak erg belangrijk vinden maar ook behoefte hebben aan nicotine.
 • Voor gebruik in sub-ohm sets (elektrische sigaretten met een lage weerstand gloeispiraal).
 • 3mg. nicotine geeft weinig keelprikkeling (throat hit) tijdens het inhaleren.
 • 3mg. nicotine is vaak te laag voor een stevige roker.


6mg nicotine6mg nicotine:

 • Geadviseerd voor mensen die light sigaretten roken. 
 • Maximaal aanbevolen nicotine gehalte voor sub-ohm sets. 
 • Juiste overstap van 12mg. als je het nicotinegehalte wilt afbouwen.
 • 6mg. nicotine kan te zwak zijn voor mensen die normale/medium sigaretten gewend zijn.
 • 6mg. nicotine kan voor sommige gebruikers al te intens overkomen in een sub-ohm set.

 
12mg nicotine12 mg nicotine:

 • Geadviseerd voor mensen die normale/medium sigaretten roken.
 • Geeft een stevige keelprikkeling voor "mouth to lung" dampers (dampers die van de mond naar de longen inhaleren).
 • Niet geadviseerd voor elektrische sigaretten die gebruik maken van lage weerstand coils/gloeispiralen.
 • Nicotine kan de smaak beïnvloeden.

1.2 Welke liquid kan in mijn Clearomizer?

Welke e-liquid kan ik gebruiken in mijn verdamper?

Zoals je misschien al weet, zijn niet alle e-liquids geschikt voor alle verdampers in ons assortiment. De ene e-liquid is dunner of dikker dan de ander, en dit heeft direct gevolg op het presteren van je verdamper. De verhouding van de grondstoffen in e-liquid bepalen de vloeibaarheid, maar wat betekent dit en welke verhoudingen kun je het beste gebruiken?

Propyleenglycol (PG) is dunner dan Organische Glycerine (VG) en daardoor makkelijker te absorberen door de coil in de clearomizer. VG is een dikkere substantie vergeleken met PG en hierdoor moeilijker te absorberen door de coil in je clearomizer.
 

MTL Mouth to Lung Clearomizers
Mouth to lung dampen wordt gedaan op lagere wattages met minder warmte. De coils zijn vaak kleiner en hebben een hogere weerstand. De coils bevatten kleine gaatjes voor de e-liquid toevoer en hierdoor kun je het beste dunne e-liquids met een hoger PG gehalte gebruiken. Dit om het katoen in de coil goed vochtig te houden en de e-liquid toevoer zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

Technisch gezien kun je hogere VG e-liquids gebruiken in een mouth to lung set. Echter, omdat e-liquids met een hoger VG gehalte dikker zijn, kunnen deze moeilijker geabsorbeerd worden door het katoen in de coil. Hierdoor is het voldoende vochtig houden van de coil iets lastiger. In deze situaties loop je dan het risico op dry-hits (de smaak die vrijkomt bij verhitting van droog katoen).

Geschikte verhoudingen voor Mouth to Lung (MTL) verdampers:

 • 70PG/30VG
 • 50PG/50VG
 • 40PG/60VG 


Dl Direct Lung Clearomizers

Direct lung dampen wordt gedaan op hoge wattages met veel warmte. De coils zijn vaak erg groot met lage weerstanden. Deze coils bevatten grote gaatjes voor de e-liquid toevoer en hierdoor kun je het best gebruik maken van hoge VG e-liquids. Te dunne e-liquids worden te snel opgenomen door de coil en stromen letterlijk door de coil heen, waardoor er lekkage en spitback (spettertjes e-liquid uit het mondstuk) kan optreden.

Geschikte verhoudingen voor Direct Lung (DL) verdampers:

 • 40PG/60VG
 • 30PG/70VG 
 • 20PG/80VG
 • 10PG/90VG
 • 100%VG


Juice Holes Het formaat van de "Juice Holes"
Hebben ze kleine e-liquid toevoer gaatjes? Dan kun je er vanuit gaan dat een hoge PG e-liquid beter gaat werken.Voor de kleine e-liquid toevoer gaatjes geldt maximaal 60% VG. Hogere VG e-liquid kan, maar dan heb je kans op dry-hits en verbrand katoen.

Hebben de coils juist grote e-liquid toevoer gaatjes? Dan werkt een hogere VG e-liquid weer beter, in dit geval minimaal 60% VG. Een lagere VG e-liquid kan, maar dan heb je kans op lekkages en spitback (spettertjes e-liquid uit het mondstuk).
mtl dl coil

Op de foto is goed het verschil te zien tussen de e-liquid toevoer gaatjes (Juice holes) van een mouth to lung coil (links) en een Sub-ohm coil (rechts).

1.3 Wat is Shake & Vape?

Wellicht heb je ze al eens voorbij zien komen in ons assortiment; de Shake & Vape concentraten. Maar hoe werkt dat nou precies? Er zit minder vloeistof in de fles dan op de verpakking wordt aangegeven, er moet base aan toegevoegd worden, de smaak is te sterk voor direct gebruik...  Raar? Geen zorgen! Wij gaan het aan je uitleggen in dit artikel! 

Wat zijn Shake & Vapes?

De Shake & Vape concentraten zijn bijna klaar voor gebruik en bevatten geen nicotine. Het enige wat er nog gedaan moet worden is 10ml base e-liquid toevoegen en goed schudden. Het schudden zorgt ervoor dat de base (ook wel booster of nicshot genoemd) goed mengt met de Shake 'n Vape e-liquid. Letterlijk schudden en dampen dus! :)

Shake 'n Vape E-liquids bevatten erg veel smaakstof. Dit natuurlijk omdat ze nog goed moeten smaken als er 10ml verdunnende base mee wordt gemengd. De Shake 'n Vape flessen zijn hiervoor dan ook speciaal gevuld; de flessen hebben een maximale inhoud van (bijvoorbeeld) 60ml. maar zijn gevuld tot 50ml. Hierdoor is er nog 10ml ruimte over voor de benodigde base e-liquid.

Shake en Vape concentraten kunnen, na vermenging met base, zonder of met nicotine worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld een booster (nicshot) van 18mg nicotine toevoegt aan de 50/55 ml shake & vape, dan krijg je een totaal van 60 à 65 ml e-liquid met een nicotine gehalte van 3 mg. Na het toevoegen van de Base dien je het geheel goed te vermengen door te schudden.

Liever helemaal geen nicotine in je gemengde Shake 'n Vape? Je kunt ook base toevoegen. 

Shake 'n Vape E-liquids hebben meestal een hoog VG percentage. Houd daarom rekening met het maximale VG gehalte dat door jouw tank of clearomizer wordt ondersteund. Twijfel je over welke e-liquid in jouw tank kan? Neem dan voor aanschaf gerust contact op met onze klantenservice!


Let op:
 

Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak.

1.4 Wat zijn NicSalts?

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak.

Wat zijn Nic-Salts?

Nicotine Salt e-liquids worden over het algemeen nic salts genoemd. Misschien heb je er al eens van gehoord of juist helemaal niet. Nicotine zout, dat klinkt natuurlijk een beetje gek! Wat doen deze nic salts en kun je deze wel dampen? Dat gaan wij uitleggen in dit artikel, lees je mee?


Nicotine salt en 'freebase' nicotine.  Nicotine salt en 'freebase' nicotine.

Nic salt is de natuurlijke vorm van nicotine zoals die ook in tabaksbladeren voorkomt. Nic salts bestaan niet enkel uit nicotine. Ze zijn gebonden met een ander organisch element om een stabiel molecuul te vormen.

Freebase nicotine is een vorm van nicotine die niet is gebonden aan andere elementen en de standaard gebruikte vorm van nicotine in e-liquids is. Freebase nicotine wordt als standaard gehanteerd omdat deze vorm vluchtiger/gemakkelijker te verdampen is.


Hoe werken nic salts in e-liquid?  Hoe werken nic salts in e-liquid?

Organische elementen, stabiele moleculen? Het is tot nu toe wellicht een beetje verwarrend maar geen paniek, we zijn bij het deel aangekomen waarin uitgelegd wordt wat dit nu allemaal betekent tijdens het dampen.

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn nic salts verbonden met een ander organisch element, dit element is  'Benzoëzuur (benzoic acid)'. Benzoëzuur klinkt misschien een beetje gek maar het zit in veel fruitsoorten, zoals bessen maar ook in yoghurt en honing.

Door de toevoeging van benzoëzuur daalt de PH waarde, hierdoor komen nic salt e-liquids zachter over op de keel. De e-liquids die gebruik maken van free base nicotine hebben een hogere PH waarde, waardoor deze sterker op de keel aanvoelen. Bijvoorbeeld; een Basics e-liquid met 18 mg freebase nicotine komt heftig over in de keel. Een nic salt e-liquid van 18 mg nicotine komt zacht over in de keel. Zo voel je niet dat je 18 mg nicotine aan het dampen bent.

Vergis je echter niet met de keelprikkeling, de nicotine in nic salt e-liquids wordt namelijk door hun samenstelling beter opgenomen. De nicotine opname met nic salt e-liquids is vergelijkbaar aan het roken van een sigaret. De nicotine wordt vrijwel direct opgenomen, zo heb je aan een paar haaltjes genoeg.

nic salt grafiek

eigenschappen nic salts  De eigenschappen van nic salt e-liquids.

Waarom zou je nic salt e-liquids willen gebruiken tegenover 'normale' e-liquids? 

 • Je nicotine behoefte is sneller bevredigd.
 • Je kunt hogere nicotine gehaltes gebruiken, hierdoor kan je e-liquid verbruik minder worden.
 • Je hebt geen krachtig apparaat nodig, nic salts kunnen het best gedampt worden met hoge weerstanden en weinig wattages.
 • Nic salt e-liquids hebben een langere houdbaarheidsdatum.

 

nicsalt  Met welke elektrische sigaretten kun je Nic salt e-liquids dampen?

Nic salts kunnen niet gedampt worden in sub-ohm sets, omdat de nicotine opname veel sneller is met deze e-liquids. Een teveel aan nicotine kan resulteren in hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Nic salt e-liquids kun je het beste gebruiken in setjes die gebruik maken van coils met hoge weerstanden boven de 1.0 ohm. Er zijn ook elektrische sigaretten verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor het gebruik van nic salts deze vuren op een laag voltage. Bijvoorbeeld Pod-Systemen. 

 

nic salt e-liquid kopen bij zwoofs?    Nic Salt E-liquids? 

Klik hier voor alle Nic Salt E-liquids in ons assortiment! 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Vape4All 9.5 / 10 - 109 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »